The Be The Change Movement

Wat is de Be The Change Movement?

De Be the Change Movement is een internationale movement ontstaan uit een project over iets voor een ander doen en iets teruggeven aan de wereld. Iedereen werd uitgedaagd tenminste één Act of Change per dag te doen. Nu, bijna 33 jaar later, is dit project uitgegroeid tot een internationale movement met de volgende visie en missie:

Vision: To ignite the collective potential of the world through awakening a consciousness of love and service for the greater good.

Mission: To inspire and empower humanity to be ht echange by sharing their unique gifts through service, love and self exploration.

Deze missie streven wij na door het geven van workshop en trainingen, waarin wij life tools aanreiken en verbinding creëren. Daarnaast dagen wij iedereen uit om het Notice-Choose-Act principe na te leven. We vragen je op te merken wat er in de wereld om je heen gebeurd (NOTICE), zodat je kunt kiezen (CHOOSE) voor acties die een positieve verandering teweegbrengen, om deze vervolgens ook uit te voeren (ACT) en zo een rolmodel te zijn voor verbinding en compassie.  Een van de manieren om dit te doen, komt voort uit het service project waaruit deze movement ooit is ontstaan: het doen van Acts of Change. Dit is het doen van iets voor een ander zonder er iets voor terug te krijgen. Door de focus te leggen op positieve verandering en het doen van iets voor een ander biedt de Be The Change Movement inspiratie, hoop en moed voor iedereen die iets wil teruggeven aan de wereld op een manier waarin iedereen zich geïncludeerd voelt.

Stop met wachten op anderen om dingen te veranderen, jij maakt het verschil. The time is now! Be The here you have been waiting for!

Acts of Change

Acts of Change zijn dingen die je voor een ander doet, zonder dat je er iets voor terug krijgt. Door elke dag tenminste één intentionele Act of Change te doen, start je een golf van vriendelijkheid en inspireer je anderen hetzelfde te doen. Het is een simpele manier om een stukje geluk voor een ander en jezelf te creëren, elke dag opnieuw. Je ervaart namelijk op deze manier zelf hoe het is een verschil te maken en hoe belangrijk het is dat jij er bent. Een Act of Change werkt daarom altijd twee kanten op en brengt een glimlach op het gezicht van beide mensen. 

Voorbeelden van Act of Change zijn:

 • Bel een vriend(in) op die je al lang niet meer gesproken hebt en vraag hoe het gaat
 • Betaal een koffie voor degene achter je in de rij
 • Breng iemand’s boodschappen naar zijn of haar auto
 • Laat een lief berichtje achter op een post-it voor iemand
 • Glimlach naar alle mensen die je tegen komt
 • Schrijf een brief aan iemand die je liefhebt en leg uit waarom je zo dankbaar voor diegene bent
 • Maak een wandeling en ruim al het afval op wat je onderweg tegenkomt
 • Maak een lekkere maaltijd voor je familie
 • Geef iemand het cadeau van vijf minuten luisteren naar zijn of haar verhaal zonder te onderbreken
 • Deel een ‘Als je me echt zou kennen’ met iemand en nodig de ander uit hetzelfde te doen
 • Daag anderen uit zich ook aan te sluiten bij de Be The Change Movement

Een Act of Change kan je echter ook voor jezelf doen. Denk aan het uitzetten van je mobiele telefoon voor een uur en lekker een boek te lezen, een connectie te maken met de natuur door een fijne wandeling of een uitgebreid bad te nemen.

The choice is yours! Join the movement en start met het doen van teminste één Act of Change per dag!

Waarom is dit juist nu zo belangrijk?

In het huidige Corona-tijdperk is de kans op eenzaamheid en het verliezen van het doel in je leven vele malen groter. Daarnaast komen er allerlei nieuwe uitdagingen op je pad. Daardoor zou je gauw in je eigen cocon kunnen kruipen om te proberen te overleven, maar dit is juist de tijd om er voor elkaar te zijn, elkaar te inspireren en iets voor een ander te doen. Juist nu is het nodig dat je de change bent die je in de wereld wilt zien door Acts of Change te doen en de life tools die je hebt aan anderen te leren. Deel jouw ideeën en initiatieven en be the hero you have been waiting for!

Join the movement, juist nu!

Deel onderstaand filmpje op jouw social media door de link te kopiëren (zie rechter bovenhoek filmpje) met de tekst ‘Ik doe mee!’ en stuur jouw Be The Change ideeën en initiatieven naar ons via het contactformulier of via een privé- of chatbericht naar onze Facebook pagina. We komen graag met je in contact!

The time is now! Be The Change You Wish to See in the World!

Doe jij mee?

The time is now! Join the movement!

Doe elke dag tenminste één Act of Change en deel jouw Be The Change ideeën en intiatieven. Check onze workshops, trainingen en online content om nog meer geïnspireerd te raken en nog meer life tools te leren.

Deel bovenstaand filmpje op je eigen social media met de tekst ‘Ik doe mee!’ en deel je Acts of Change op onze social media kanalen (Facebook en Instagram). Ook kun je je Acts of Change insturen via het Contactformulier. Stuur een foto of filmpje met een korte tekst en wij zullen deze zo snel mogelijk plaatsen. Met zijn allen veranderen we de wereld. Laten we elkaar inspireren, een voor een.

Be The Change You Wish to See in the World!