Where it all started...

Als je me echt zou kennen

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat ik Lynn Walsemann ben, ik recent afgestudeerd bent als arts en me vier jaar geleden realiseerde dat ik het gevoel had dat ik iets miste in mijn leven, dat dit het niet helemaal was, niet meer zomaar kon laten bestaan. Ik moest er iets mee gaan doen. Ik wilde meer, ik wilde echt gaan leven, mezelf uitdagen en uitvinden waarom het leven dat ik op dat moment leidde niet genoeg voldoening gaf. Mijn leven focuste zich met name rond mijn studie geneeskunde en de reistijd van zo’n 4 uur per dag die daarbij kwam kijken. It was time for a change… Maar waar begin je zo’n zoektocht naar jezelf en je leven?

Diep in mijn hart wist ik dat als ik echt iets wilde veranderen, ik iets intensiefs moest gaan doen, iets wat tot mijn kern zou gaan en mij zou raken, waardoor ik mijn oude gewoontes zou kunnen loslaten en een nieuw leven zou kunnen beginnen. Via de tv-serie ‘Als je me echt zou kennen’, een vervolg op ‘Over de Streep’, die laat zien dat we meer gemeen hebben dan we denken door op een diep niveau connectie te maken, kwam ik uit bij de Stichting ‘Be The Change (BTC) Nederland’. Op hun website zag ik de mogelijkheid zelf aan een soortgelijke workshop deel te nemen als ik had gezien op tv; de Be The Change workshop. Ik wist diep vanbinnen dat dit mijn kans was. Mijn kans om op dat moment bewust te kiezen voor mij. Zoals Neale Donald Walsh ooit zei: ‘Life begins at the end of your comfortzone’. Het was tijd voor mij om uit mijn comfortzone te stappen, mijn verleden recht aan te kijken, de controle over mijn leven te nemen en te gaan voor mijn doelen en dromen.

De workshop was een enorme eye-opener voor mij. Ik heb veel dingen uit mijn verleden los kunnen laten, veel nieuwe ‘tools’ aangeleerd en een beter beeld gekregen van het leven dat ik tot op dat moment leidde. Het voelde zelfs zo goed, dat ik besloten had dat dit het pad zou zijn waar ik voor zou gaan, voor de volle 100%. Ik koos ervoor nog geen twee maanden later de vervolgworkshop ‘Living The Change’ te volgen en in de zomer de ‘Why Have You Come to Earth Workshop’ (WHYCTE) te gaan doen in België. Het was de een van de meest intense, maar ook meest impact-hebbende tijd van mijn leven. Ik heb me compleet kunnen focussen op mezelf, mijn schaduwkanten, de dingen die ik wilde loslaten, ik heb nieuwe krachten ontdekt en ben in mijn licht gaan staan. Maar bovenal heb ik ontdekt wat mijn passie en true life purpose is. Het was een echte reis op zoek naar mezelf en wat het doel van mijn leven hier op aarde is. Na deze workshop heb ik besloten een tussenjaar te nemen van mijn studie geneeskunde, waarin ik drie maanden naar Amerika ben gegaan en onder andere heb meegelopen bij Challenge Day, het moederbedrijf van ‘Over de Streep’, van Rich & Yvonne Dutra – St. John. Toen wist ik het helemaal zeker, dit is wat ik later wil gaan doen! Hoe, wat of wanneer dat wist ik nog niet, maar dat daar mijn kracht en passie ligt, was voor mij vanaf dat moment zeker.

In de afgelopen drie jaar heb ik nog vele workshops van Rich & Yvonne gevolgd, en ben ik meerdere keren in Amerika geweest. In de zomer van 2018 heb ik daar voor hen dan ook voor het eerst een WHYCTE workshop georganiseerd. Dit proefde naar meer, en toen was het idee voor de eerste WHYCTE workshop in Nederland geboren. Na een jaar van voorbereidingen, heeft in april 2019 de eerste WHYCTE workshop in Nederland plaatsgevonden. We hebben met een ontzettend mooie groep een hele gave week beleefd, waarna we aan ons project werkten. Een project wat gericht is op waarom wij hier op aarde zijn. Mijn huidige project is het uitdragen van de Be The Change Spirit via de Be The Change Movement Nederland. Daarnaast produceer ik vanuit deze movement de workshops van Rich & Yvonne in Nederland en Amerika. Mijn droom is werkelijkheid geworden omdat ik uit mijn comfortzone durfde te stappen, mezelf recht in de ogen durfde aan te kijken en me ontdaan heb van mijn verleden en emotionele blokkades. Iets dat voor iedereen de toekomst kan zijn. Are you ready to be the change you wish to see in the world?

Samenwerking met Rich & Yvonne Dutra - St. John

Yvonne en Rich Dutra – St. John zijn experts op het gebied van het opbouwen van relaties en communicatie. Ze werken al meer dan 33 jaar aan manieren om opgebouwde muren af te breken als gevolg van negativiteit, veroordelen, scheiding, alleen gelaten worden en eenzaamheid, en ze proberen deze te vervangen door liefde, compassie en begrip. Als medeoprichters van het innovatieve Challenge Day programma en de Be The Change Movement hebben ze met de workshops en al hun ervaring al honderdduizenden tieners en volwassenen over de hele wereld geholpen om hun levens positief te veranderen. Dit doen ze in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, België en andere delen van de wereld.

Puttend uit eigen ervaring, praten Rich en Yvonne over veel verschillende onderwerpen, zoals verschillende leerstijlen, man/vrouw training, verslavingen, communicatie in relaties, opvoeden, teambuilding en relatietraining. Hun inspirerende toespraken en ervaringsgerichte activiteiten hebben al ontelbaar veel mensen geïnspireerd om te leven, werken en zich te gedragen als de alledaagse helden, die ze altijd al hadden moeten zijn.

Vanaf de zomer van 2018 zijn Rich & Yvonne met mij een samenwerking aangegaan workshops te produceren voor de Be The Change Movement. Vanaf april 2020 ben ik officieel verantwoordelijk voor de Be The Change Movement in Nederland. Inspiratie opgedaan? Schrijf je in voor onze workshopsonline content en join the movement!

The Be The Change Movement Nederland

Yvonne en Rich Dutra – St. John hebben in 1987 Challenge Day en de Be The Change Movement opgericht. Vanuit daar is het Be The Change gedachtegoed over Amerika en de wereld verspreid. Door mensen uit te dagen tenminste één act of change per dag te doen en echt met elkaar in verbinding te staan en naar zichzelf te kijken, proberen we het potentieel van de wereld naar het licht te brengen. Dit doen we door middels van workshops en trainingen, waarin we mensen life tools meegeven zoals notice-choose-act-celebrate en als je me echt zou kennen. Daarnaast gaan we nu ook meer inzetten op online content en trainingen. Hoe mooi is het om de dingen te leren die je nooit op school geleerd hebt, maar die je juist het meeste nodig hebt? Hoe leer je om jezelf te zijn en van jezelf te houden? En hoe deel je dit met anderen? Vandaag de dag is dit alles nog belangrijker, omdat we nu nog meer op onszelf zijn aangewezen in een maatschappij die erg op het individu gericht is. Des te belangrijker is het om nu de keuze te make: notice-choose-act. The time is now! Join the movement, doe iets voor een ander, kijk naar jezelf en ontdek jouw unieke talenten. The world needs you! Be the change you wish to see in the world!